Totalt antall sidevisninger

søndag 6. desember 2009

Kulturkveld med Sjur

Følte det var på tide å dele med dere ting jeg har lært å like / elske i det siste. Både innen tegneserier, musikk og film. Bøker får være for en annen gang. Det er for mye å sette dere inn i.

Tegneserier
Har blitt hekta på flere av seriene på Nettserier.
Spesielt en gjeng i Volda eller noe i den dur, som har de særeste og tidvis mest geniale greiene jeg har lest. Et herlig sammensurium, både samlet og hver for seg.
Seriereiret er de samla greiene, og hver for seg kan jeg trekke frem bl.a. Gard Robot Helsets Wyyrd - en av mine absolutte favoritter, Marius Ø. Hunskårs serier generelt og Nikolai C. Stigars LarsåBaba og Paradis.
Ellers finner man fantastiske serier som Arne Byes Mira, Anitah Nesthus' Pink Ink (som oppdateres alt for sjeldent!), Ingrids Hellomuffin og KOS, Astrids Sjofel, Ida Erikssons FUBAR BUNDY, Hanne Sigbjørnsens H&M og generelt alt Andreas Servan har vært borti.

Musikk
På denne fronten har jeg funnet en GOD del bra å høre på, hovedsaklig takket være folka i musikkdelen av SomethingAwful.
Er man glad i The Beatles, bør man absolutt sjekke ut mash-upene Cracked Pepper, The Beatles Never Broke Up og The Beatles Remixes by Mister Mustard. Sistnevnte kan man få gratis i FLAC :D
Ellers så har vår kjære gangsta-rapper fra Nesodden, mister Oral Bee, sluppet låta Tar Shit'n Back hvor han har samplet Dire Straits' "Walk of Life", og det fungerer faktisk ganske bra!
Og sist i denne delen, men absolutt ikke minst, har vi alle de fantastiske cover-sangene man snublet over på YouTube. Det er virkelig mange folk med et musikalsk talent der ute i verden.
- Først ute er Newton Faulkner med sitt akustiske cover av Massive Attacks "Teardrop"

- Så kommer First Aid Kit med deres versjon av Fleet Foxes' "Tiger Mountain Peasant Song"

- Jay Wasco med sitt hjemmelagde instrument - som er noe av det råeste jeg har sett noen sinne! - tar for seg Neil Youngs "Heart of Gold" og gjør den totally awesome!

- Local Natives er en gjeng gale mennesker. Sjekk ut deres akustiske versjon av Simon & Garfunkels "Cecilia".

- Tom Brier er en ragtime-pianist med et episk neck beard som leser noter raskere enn jeg trodde var mulig. Når han fyrer opp denne Mario-låta, er jeg ikke sikker på om det er ekte eller ei.

- The Lost Fingers har latt seg inspirere av gypsy-jazz og her har de jaggu meg tatt Technotronics gamle hit, "Pump Up The Jam" og gjort den til sin. Utrolig merkelig og herlig å høre på!

Til slutt vil jeg bare anbefale noen mennesker generelt, og linker derfor direkte til kanalene deres.
- Bassnowbrdr har flere videoer med et kor som kjører i vei diverse a cappella-versjoner av fete sanger. Deriblant Daft Punk og MGMT! Anbefales på det sterkeste!
- L'dia er navnet på bandet til nederlandske Lydia, som er flink til å spille bass, og har kapra meg helt.
- Troubleclef er en utrolig flink gitarist, sjekk ut hans utgaver av Beach Boys-sanger og Beatles-sanger, jeg ble helt satt ut og kjente tårene presse seg på fordi det var så vakkert.
- ag979 covrer klassiske rocke- og metal-låter, og han gjør det genuint og jævlig bra! Stilen hans er utrolig herlig!
- Julia Nunez er min nye kjærlighet. Par og tjue år, bor i USA, fantastisk stemme, utrolig morsom, flink til å spille og gjør de kuleste cover-låter som gjør meg glad =D Og, ukulele!

Film
Så igjen en film med John Wayne her om dagen.
Donovan's Reef, fra 1963. Fantastisk film med mange gode skuespillere som omhandler livet på en fransk polynesisk øy. Det er romanse, action, komedie og drama. Alt i ett. I ett øyeblikk lo jeg, i det neste kunne jeg sitte der og være helt ntaww for så å etterpå kjenne klumpen bygge seg opp i halsen.
Så den for første gang i høst da pappa kjøpte den i Spania, og så den da igjen her om dagen, da jeg følte at det var en film som var verdt å se igjen. Flott filmmusikk også, og lett å drømme seg bort til de dager.


Det var alt for denne gang, men jeg klager ikke på det jeg fikk skrevet denne gangen. Noe bra og informativt for en gangs skyld.

Ingen kommentarer: