Totalt antall sidevisninger

tirsdag 17. mai 2011

Thor - mindre canon film skal man lete lenge etter

Da er det 17. mai. Det har vært en fin dag.
Sto opp rundt tolv, spilte litt World of Tanks, dro til sentrum da det sluttet å regne, kjøpte brus, så på tog, tok bilder av tog, gikk på kafé (Brix), drakk en flaske cava og snakket med fine folk, diktet litt og dro på kino.

Jeg hadde ingen forventninger da jeg satte meg i salen for å se Thor. Jeg hadde så vidt hørt om filmen. På forhand hadde jeg lest litt tegneserie, samt at jeg kan min mytologi.

Jeg ble mildt sagt overrasket. Både positivt og negativt.
For det første var ikke 3D-effektene noe å skryte av, men så er jeg også av den oppfatningen at de eneste som har klart 3D bra, er Disney, med sin attraksjon; "Honey, I shrunk the audience!".

De eneste 3D-effektene jeg merket meg, var på teksten. Ingenting annet. Så sånn bortsett fra at jeg betalte 30-40 kr mer for et par briller jeg brukte rundt regnet 1/4 av filmen, var jo selve filmen ... helt okay.
Skal ikke spoile for mye, men hadde forventet mer av Loke. Og Thor. Og castingen av Heimdall var mildt sagt sjokkerende. Og selvfølgelig skulle Hollywood legge inn en romanse som gjorde Thor mer eller mindre utro mot sin utkårede Sif.
Men så igjen, han hadde jo flere koner, men ingen av de er nevnt i filmen, så da er det vel sånn halvveis okay at han rota litt rundt med et menneske på si.

Har man sett Iron Man 2, vil man også kjenne igjen ting og tang, og forstå mer av slutten på overnevnte film.

Også sterkt skeptisk til de såkalte "frost giants". Langt i fra slik jeg antar de ser ut (jeg har aldri sett en, men jeg er ganske sikker på at de ikke ser ut slik de er fremvist i filmen).

Fra et mytologisk standpunkt, tar filmen seg mange friheter.
Skal ikke uttale meg så mye om tegneseriene, men jeg antar de ligner mer.
Men så igjen. Marvel og Stan Lee burde uansett ha lest mer mytologi før de begynte å lage tegneserie og film om Thor (bedre kjent som Þórr).

3 kommentarer:

Nina-Martine sa...

Har ikke hatt noe særlig behov for å se denne filmen, men den gjør det i alle fall bra. Og er enig i deg når du sier kun "Honey I Shrunk the Audience" virkelig har fått til 3D effekten. Har sett en del 3D filmer (både kino og attraksjoner), og kino er jo bare irriterende mens attraksjoner er jo bare skuffende etter HISTA. Den er jo helt fantastisk, så på den ofte i Epcot :D

Sv; Haha, nå er det jo så lenge siden at jeg faktisk ikke husker hva du svarer på en gang, men jeg prøver, hehe :p

// Jeg finner som regel ikke ut at bøkene eksisterer før jeg har sett filmen, har aldri vært noen særlig lesehest.

// Uff ja, pollen allergi denne våren har tilogmed fått meg til å få brist i ribbena etter å nyse 100 ganger om dagen :p Er det virkelig mulig?!

// Haha, men det er jo ærlig talt mye enklere å bowle på Wii. Skal faktisk ut å bowle igjen til uka, og tviler på at det blir noen forbedring :p

SosJojURor sa...

Ja, folk flest er ignorante og dumme og har stor tro på tegneserie til film-konseptet.
Det fungerte på 80-90-tallet med hhv. Superman, Batman og Turtles. Men ikke noe annet som jeg kommer på i farten.
HISTA er så fantastisk, jeg har vel bare sett den 3-4 ganger jeg da, men likevel. ^^

He-he, prøv i vei. :)

Ah, jeg har alltid vært en bokorm. Sluker alt jeg kommer over som virker nogenlunde interessant for mine vidspredte interesser. :)

Isj da, det høres helt jævlig ut. Glad jeg ikke har blitt tatt så hardt av pollenallergien i år. I alle fall ikke når det kommer til nysing. Jeg bare sliter med øya jeg, og øyedråpene mine gjør bare alt verre og jeg mister nesten synet i 10-15 minutter etter å ha tatt dem. Noe som er litt merkelig, for jeg har brukt de i noen år før, uten å ha disse plagene. Da har de fungert på 1-2-3 og alt har vært fryd og gammen. oO

Ja, det er jo i og for seg det.
Ha-ha, øvelse gjør mester etc. ^^

Hanna Vaage sa...

Den filmen vil jeg også se! hihi :D

Det er yndlingsfilmen til Annette ;)

sv: Jeg digger å være på flørtern (a)