Totalt antall sidevisninger

onsdag 29. mai 2013

Enkle triks for å nyte finværet som PC-nerd

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her, og på de andre sidene mine rundt om på verdensveven. Dette kan delvis forklares med at jeg ikke har hatt noe å skrive om, og fordi jeg skriver Vær-Sjur for Avisa ST.

Nå har jeg derimot noe på hjertet igjen. I disse dager med fint vær, er det mange som skriver semesteroppgaver, forbereder seg til eksamen, gamer osv, og sistnevnte vil nok fortsette ut sommeren – særlig siden det kommer ut så mange nye spill og slikt. Dette er en dårlig kombinasjon når det først er fint vær og varmt, da det ofte er alt for fristende å gå ut, men man kan ikke fordi man føler man må prestere bra på skolen (eller spillene er alt for fristende). Heldigvis har nerder funnet mange gode måter og hanskes med dette, og jeg gir deg nå noen av dem.

#1) Ta med deg laptopen og finn deg et sted med litt skygge hvor du kan sette deg. For å gjøre det beste ut av det, ta med en kjølebag med mat og drikke (sandwicher og pils for eksempel), og eventuelle stimuli du bruker (tobakk, e-sigg, piracetam etc). Husk solbriller, solkrem og noe å sitte på, som et badehandkle, pledd eller lignende.

#2) Dette trikset bygger litt på #1. Om du har en skjerm som ikke tåler sollys spesielt bra, kan du ta med en rull gaffatape og noe stoff du har, som f.eks. laken, dynetrekk, duk eller lignende. Dette fester du til skjermen, og så over hodet, og vips, så vil du se hva du skriver, og likevel få sol på kroppen og frisk luft. Det kan være lurt å bruke noe med en farge som reflekterer lys, og som også puster godt, så det ikke blir for tett der inne.

#3) Om du har en stasjonær, så ikke fortvil. Alt du trenger er en skjøteledning og en velvillig butikkeier eller et aggregat om du har det. Dra med deg stol, bord, maskin, tastatur, mus og skjerm ut, og finn deg et sted å slå deg ned. Har du en balkong / veranda / terasse / altan eller lignende, kan du sette maskina på et skrivebord i døråpningen eller om du har et vindu du kan åpne ut til nevnte balkong / veranda …, så kan du sette skrivebordet i vinduet, åpne det helt og sitte ute og sole nakken / ryggen / baksiden av leggene, mens du skriver. Blir det problemer med lyset, se #2.

#4) Om du har tilgang til en bod eller lignende på verandaen / terassen …, kan du sette deg der inne med maskina og døra oppe. Du vil få sol på kroppen, frisk luft og kan samtidig jobbe videre. For problemer med lyset, se #2.

#5) Det enkleste er ofte det beste. Har du laptop, og en skjerm som ikke har problemer med sollyset, kan du sette deg ute under en parasoll eller markise. Problem solved.

For alle disse er det svært viktig å huske og ta med seg nok næring, væske, stimuli og solkrem til å holde ut en dag i solsteiken.

Ingen kommentarer: